SV 600

SV 600

Ο SV 600 της MindRay είναι ένας αναπνευστήρας ΜΕΘ τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλισμένος με αυξημένες δυνατότητες, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού.


O SV600 αποτελεί έναν αναπνευστήρα υψηλών επιδόσεων, εξοπλισμένο με οθόνη υψηλής ευκρίνειας 1080p, ενώ συνδυάζει ένα ιδιαίτερα εύχρηστο μενού με όλους τους συγχρόνους τρόπους αερισμού και τα "εργαλεία" υποβοήθησης της αναπνοής.

Είναι αναπνευστήρας ελεγχόμενου όγκου και ελεγχόμενης πίεσης, κατάλληλος για τον αερισμό ενηλίκων, παίδων και νεογνών. Διαθέτει τους πλέον σύγχρονους τρόπους αερισμού, συμπεριλαμβανομένων και αυτόματα προσαρμοζόμενων αερισμών (Adaptive). Τα διευρυμένα όρια των ελεγχόμενων παραμέτρων επιτρέπουν πλήρη έλεγχο πάνω στις αναπνευστικές παραμέτρους των ασθενών. Ταυτόχρονα, το έξυπνο λογισμικό του αναπνευστήρα παρακολουθεί τις παραμέτρους και δύναται να προτείνει ρυθμίσεις στους θεράποντες με βάση το δείκτη βάρους του ασθενούς, για πιο άμεση προσαρμογή στις εκάστοτε ανάγκες.


Ο έλεγχος του μηχανήματος γίνεται από την οθόνη αφής 15,6 ιντσών, ανάλυσης 1080p, με δυνατότητα θέασης 360 μοιρών, η οποία δύναται να αποσπαστεί για απομακρυσμένο έλεγχο του αναπνευστήρα. Ο σχεδιασμός του μενού είναι ενός επιπέδου (Single Level) και έχει γίνει με γνώμονα την απλοποίηση των διαδικασιών της θεραπείας. Επίσης, πέραν των γνωστών απεικονίσεων, γραφημάτων, βρόγχων και όλων των αναπνευστικών παραμέτρων και συναγερμών, διαθέτει και δυναμικές απεικονίσεις των πνευμόνων υπό μορφή γραφικής αναπαράστασης.


Περαιτέρω χαρακτηριστικά αποτελούν η οξυγονοθεραπεία υψηλής ροής και η πληθώρα "έξυπνων εργαλείων", όπως το σύστημα απογαλακτισμού ή το σύστημα επαναστρατολόγισης κυψελίδων. Ενώ, ως επιλογή, παρέχεται και πλήρης γκάμα βυσματούμενων μονάδων καπνογραφίας (EtCO2) και οξυμετρίας (SpO2), οι παράμετροι και τα γραφήματα των οποίων εμφανίζονται στην οθόνη.

Η τροφοδοσία αερίων (πεπιεσμένου αέρα και οξυγόνου) γίνεται είτε από φιάλες, είτε από την παροχή του νοσοκομείου, ενώ δύναται να έχει ενσωματωμένο συμπιεστή υψηλής παροχής, για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια σε κάθε ενδεχόμενο.

Συνδυάζοντας λοιπόν τα ισχυρά χαρακτηριστικά με την ευκολία στο χειρισμό και τον πλούσιο εξοπλισμό, αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για κάθε μονάδα καθώς ενσωματώνεται άκοπα στη ροή των εργασιών, λύνοντας τα χέρια ιατρών και νοσηλευτών.

 

 • Aναπνευστήρας ελεγχόμενου όγκου και ελεγχόμενης πίεσης

 • Kατάλληλος για υποστήριξη νεογνών, παίδων και ενηλίκων σε περιβάλλον Μ.Ε.Θ.

 • Τρόποι αερισμού (ενδεικτικά):

-Volume Assist/Control,
-Pressure Assist/Control,
-Volume SIMV,
-Pessure SIMV,
-DuoLevel (Bilevel),
-CPAP,
-Apnea Ventilation,
-Pressure Regulated Volume Control,
-NIV,
-Airway Pressure Release Ventilation
-Adaptive Ventilation Mode
-Και αρκετούς ακόμα

 • Παράμετροι του ασθενούς (ρυθμιζόμενοι):

-Όγκος αναπνοής
-Αναπνευστικός ρυθμός
-Πυκνότητα Ο2
-Εισπνευστική πίεση
-Πίεση ΡΕΕΡ
-Λόγος Ι:Ε
-Ευαισθησία πίεσης
-κλπ.

 • Οθόνη: Αφής 15'6'' HD

 • Alarms:

-Οπτικοακουστικοί ρυθμιζόμενοι 
-Τριών επιπέδων 
-Τα όρια συναγερμού φαίνονται συγχρόνως στην οθόνη
-Δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης.

 • Αυτόματη μετάπτωση αερισμού σε περίπτωση άπνοιας (Apnea Ventilation)

 • Λειτουργία οξυγονοθεραπείας υψηλής απόδοσης

 • Aπεικόνιση:

-Όλων των μετρούμενων παραμέτρων (πχ: Pmean, Vinsp, WOB,.P 0.1, κλπ)
-Τεσσάρων κυματομορφών (και ΕtCO2, SpO2)
-Τριών βρόγχων.
-PulmoSight™ (δυναμική απεικόνιση των πνευμόνων)

 •  Εργαλεία (ενδεικτικά):

-Expiratory Ηold
-Inspiratory Hold
-Σύστημα απογαλακτισμού
-Λογισμικό επαναστρατολόγισης κυψελίδων
-κλπ..

 • Ψηφιακές Έξοδοι:

-Σύνδεση με εκτυπωτή ή υπολογιστή
-Σύνδεση με Monitor ή κεντρική μονάδα παρακολούθησης
-Δίκτυο

 • Νεφελοποιητής:

-Συγχρονισμένος με την εισπνοή 

 • Μπαταρία: 

-Ναι, μεγάλης διαρκειας

 • Όλα τα μέρη που έρχονται σε επαφή με τον ασθενή είναι κλιβανιζόμενα στους 134 ˚C

 • Ο έλεγχος που χρειάζεται μεταξύ ασθενών γίνεται από τον αναπνευστήρα και απαιτείται χρόνος μικρότερος των τριών λεπτών.